Ons kippenhok.

Wij hebben 2 aparte o­nderkomens gebouwd voor o­nze kippen die buiten lopen.
Voordat we het beton voor de vloer hebben gestort, is er fijnmazig betongaas en isolatiemateriaal gebruikt. Dit voorkomt dat hardnekkig o­ngedierte zich een weg baand door de beton, om bij de malse kippenboutjes te komen.De wanden en het dak zijn geïsoleerd en in het hok is elektriciteit aangelegd.

De achterwand heeft aan de bovenzijde een raam voor daglicht. o­nderin is een opening gemaakt voor een vrije uitloop naar buiten.
Als bodemstrooisel gebruiken we vlas.Net zoals de meeste dieren, kan een zijdehoen door nattigheid ziek worden. Als de zijdehoenders vrije toegang hebben tot een droog en tochtvrij hok, kunnen ze zelf kiezen of ze een regenbui opzoeken, in de sneeuw gaan scharrelen of de gezelligheid binnen opzoeken. In feite deert de winter zijdehoenders niet, want hun heerlijk dik donzen jasje houd ze warm.
Met een vrije uitloopmogelijkheid komen ze toch in de frisse lucht hetgeen voor zowel dier als mens gezond is.

De zijdehoen stelt qua verzorging geen andere eisen dan een gewone kip. Het enige verschil is dat ze niet op stok gaan, maar ze gaan gezellig op de grond tegen elkaar aan zitten.Zijdehoenders leggen een nogal groot krielei. Het eieren leggen gaat zelfs in de winter gewoon door, zonder dat er bijgelicht wordt. Zijdehoenders zijn snel broeds en zijn de beste broedhennen ter wereld. Een moeder zal nooit haar eieren in de steek laten en is een zeer beschermende bewaker van haar kroost.